aanpak

een persoonlijk kaartje laten tekenen is niet zoals een plaatje kiezen en je naam toevoegen: het is spannend. het resultaat is pas in volle glorie te zien als het af is. het is als een kunstopdracht: als je eerdere ontwerpen bekijkt, weet je wat voor stijl en kwaliteit je kunt verwachten; op die basis ga je voor een incunabula kaart. vervolgens kies je, afhankelijk van je wensen, het soort ontwerp:

A) een bestaand ontwerp (dat nog niet eerder gebruikt is en ik na afloop niet aan anderen zal aanbieden: alsnog uniek dus) (door een externe drukker) machinaal gedrukt (*1)(2**)

B) een persoonlijk ontwerp, speciaal voor jou bedacht en getekend, (door een externe drukker) machinaal gedrukt (*1)

C) een persoonlijk ontworpen, handgemaakte kaart, handgedrukt op papier, karton, hout of een nog nader te ontdekken materiaal in eventueel genummerde, gelimiteerde oplage (*1)

bij een persoonlijk ontwerp is het natuurlijk belangrijk dat ik je wat over je te weten kom. Ik nodig je uit voor een kop thee om kennis te maken & achtergronden te zien (of als je te ver woont, kan het eventueel ook via internet of telefonisch).

het is belangrijk te weten welk doel je hebt met het kaartje (zie ook: voor wie). verzamel kaartjes of plaatjes uit je omgeving die je geweldig vindt en (tip!) ook die je belachelijk, afzichtelijk of gewoon suf vindt (ik kan daar veel aan aflezen).

dan ga ik brainstormen, schetsen en als ik een idee heb, stuur ik je een digitaal concept ter goedkeuring. voor het uitzonderlijke geval dat je je echt niet kunt vinden in de richting, is dit het moment van inspraak en de deadline voor alle informatie (behalve bij geboortekaartjes de datum als je ervoor kiest dat ik het kaartje voor de geboorte al ontwerp – die voeg ik dan later toe).

en dan wordt het realiteit: het bijzondere moment waarop je de naam daadwerkelijk op een kaartje ziet. en gaat delen met je wereld.

 

(1* wil je prijzen weten? mail je idee voor een offerte, er is zoveel mogelijk! een indicatie: € 450 – 1250 incl btw, allemaal afhankelijk van wensen, oplage en materialen. maar dan ben je ook, op de postzegels na, helemaal klaar: je hoeft alleen nog maar je unieke kaartjes te versturen!)

(2** momenteel zijn er helaas geen bestaande/ongebruikte ontwerpen beschikbaar.

informeer naar de mogelijkheden: mail me)